Branding, Marketing & Sales voor coach en/of trainer

Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij

Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij

Sales ging me gedurende mijn hele carrière goed af. Maar jarenlang heb ik me afgevraagd wat Marketing inhield. Laat staan dat ik iets met Branding deed. Maar nu ik alledrie doe, namelijk Branding, Marketing & Sales loopt alles beter dan ooit tevoren.

Alleen elke keer dat ik een workshop over branding, marketing & sales geef, krijg ik echter de vraag: wat heeft marketing met NLP te maken? De waarheid is dat NLP een meta-discipline is. NLP is een methodiek waarmee je menselijk gedrag in kaart brengt. Naast het coachen van mensen is sales een van de eerste gebieden die met NLP in kaart zijn gebracht. Maar voor branding & marketing is dat nooit gebeurd. Vandaar dat ik mijn eigen NLP branding- en marketingmethode heb ontwikkeld. Deze methode is overgenomen door eigenlijk alle bekende coaches en trainers van vandaag de dag.

Kort gezegd komt het erop neer dat je binnen het salesproces een deal sluit door om geld te vragen. Marketing zorgt ervoor dat je genoeg contactgegevens verzamelt zodat je de afdeling Sales op pad kan sturen om zo’n deal te sluiten. Branding heeft niets met je logo of de kleur van je visitekaartje, maar met de relatie die je met je klanten en potentiële klanten opbouwt. Wanneer je dat vanuit een vaste emotionele kernwaarde doet, geef je mensen de reden waarom ze met jou in zee gaan.

In de huidige informatiemaatschappij willen steeds meer mensen aan de slag als zelfstandige om hun kennis en kunde te gelde te maken. Of het nou is als coach, adviseur, consultant of mediator of wat dan ook, het is vandaag de dag steeds makkelijker om zelfstandig aan de slag te gaan. Bij veel coaches en trainers zie ik dat ze in de stress raken omdat ze geen zekerheid hebben over de toekomst. Vandaar dat het opbouwen van je eigen inkomstenstroom als coach of trainer een fundament legt op basis waarvan je jezelf verder kunt gaan ontwikkelen. Zonder bestaanszekerheid word je te veel afgeleid om verder te kunnen groeien.

Maar er is iets wat mensen tegenhoudt om de stap tot zelfstandig ondernemer te nemen. Ondernemen is risico nemen en voor eigen rekening een zaak opzetten lijkt moeilijk. Toch wordt het stukken makkelijker wanneer je een methode hebt die ervoor zorgt dat er vrijwel automatisch nieuwe klanten binnenkomen. Een startende onderneming moet 80% van de tijd met Branding, Marketing & Sales bezig zijn. Om te leren wat de beste NLP strategieën voor Branding, Marketing & Sales zijn, zijn er binnenkort twee interessante Branding, Marketing & Sales workshops, namelijk:

Licensed NLP Trainer Gabrielle Gache

Licensed NLP Trainer Gabrielle Gache

  • Vrijdag 20 januari 2017 in Amsterdam (met Gabrielle Gache in de middag over Marketing & Sales (in het Engels) en met mij in de ochtend over Branding in het Nederlands. Gabrielle Gache doet haar Marketing & Sales nog beter dan ik en ik heb haar uitgenodigd om niet alleen jou te helpen, maar ook mij een en ander te leren).
  • Dinsdag 4 april 2017 in Rotselaar, België (deze workshop doe ik geheel in mijn eentje en deze workshop is geheel in het Nederlands).

Hier is een reactie van een van de deelnemers van eerdere workshops:

“Beste Joost

Ik heb een heel positieve ervaring overgehouden aan de Branding, Marketing & Sales workshop. De sprekers die je had uitgenodigd waren bijzonder enthousiasmerend. Het was ook een goed idee om ook een vrouw als spreker te vragen. In het bijzonder het onderdeel om een goede eigen “brand” te zoeken vond ik een eye-opener.

Tot zover mijn spontane reactie.

Groet Juliska van Rutte.”

 

De logistieke details zijn:

  • Datum 20-1-2017 in Amsterdam of 4-4-2017 in Rotselaar, België
  • Tijd is van 10 tot 17 uur.
  • Locatie Amsterdam: Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 Amsterdam
  • Locatie Rotselaar: Groei Academie, Stationsstraat 58a Rotselaar, België
  • Tarief: 97,50 euro inc. 21% BTW

Alle deelnemers krijgen een gratis exemplaar van mijn DVD set “Excellent Ondernemen” ter waarde van 97,- euro. Inschrijven is 100% veilig want je kan altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren. Wanneer je aan deze bijzonder profijtelijke workshop mee wilt doen, schrijf je dan in met het onderstaande formulier: