Nieuwsbrief #402 zaterdag 8 maart 2014

De term Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is in de jaren 70 bedacht om de aandacht af te leiden van het feit dat NLP vooral uit hypnose bestaat. De bedenkers van NLP hebben onderzoek gedaan naar de grote therapeuten die wonderen met hun cliënten bereikten. De grondleggers van therapieën als Gestalttherapie, gezinstherapie en hypnotherapie bleken stuk voor stuk een vorm van hypnose te gebruiken. Wat bleek te werken was het hypnose gedeelte van wat zij deden en nooit de theorie die ze hadden verzonnen. Vandaar dat NLP tegenwoordig wel hypnose doet, maar geen therapie.

In de jaren 70 was hypnose echter te beladen. Vandaag de dag heeft de wetenschap gelukkig hypnose omarmd. Daardoor is er geen enkele reden meer om hypnose stiekem te doen. En dat is maar goed ook, want hypnose brengt grote voordelen met zich mee. Bijna iedereen vindt het een geweldige ervaring om gehypnotiseerd te worden omdat de meeste mensen de diepe ontspanning die bij hypnose zit ingebakken goed kunnen gebruiken. Veel mensen vinden hypnose lekker aanvoelen.

Wat belangrijker is, is dat wanneer mensen onder hypnose zijn, zij minder worden afgeleid door de omgeving en meer beheersing krijgen over de werking van hun brein. Positieve emoties voelen sterker. Het wordt gemakkelijker om levendig te visualiseren. En mensen stoppen met piekeren. Maar de werkelijke kracht van hypnose ligt erin dat het een snellere en directere benadering is van het leerproces van het brein.

Ons brein leert door eerst alle ervaringen in een korte termijn buffer te plaatsen met een vlaggetje erbij of die ervaring belangrijk is of niet. ’s Nachts terwijl je slaapt en droomt, wordt deze korte termijn buffer geleegd. Alles wat onbelangrijk is wordt vergeten en alle belangrijke zaken worden in het lange termijn geheugen opgeslagen. Hypnose benadert deze droom- en slaaptoestand waardoor je versneld leert. Mensen vragen mij vaak hoe het mogelijk is dat je met NLP zulke goede, maar vooral ook zulke snelle resultaten behaalt. Het antwoord is dat door het gebruik van hypnose het leerproces in het brein wordt versneld. Wanneer je dan goede, slimme en positieve zaken leert, ga je de goede kant op. Naar mijn inzicht is hypnose hetgeen wat NLP zo goed doet werken, dus zorg ervoor dat je NLP altijd met hypnose combineert.

Woensdagavond 16 april 2014: De Hypnotiseren Kan Je Leren Avond

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om onder hypnose te zijn, dan is de Hypnotiseren Kan Je Leren avond een van de betere opties. Niet alleen ga je dan zelf onder hypnose, maar je leert meteen ook hoe gemakkelijk en natuurlijk hypnose is. Zodat je niet alleen zelf diep ontspant, maar ook andere mensen leert hypnotiseren. Tijdens deze avond komt aan bod:

  • Hoe hypnose gebruik maakt van het A-B-C-D van Aandacht => Binnen richten => Confusie => Doel.

  • Wat de gemakkelijkste manier is om van lichte ontspanning diepe hypnotische trance te maken.

  • Hoe je iemand positieve suggesties meegeeft waardoor hij een beter leven krijgt.

Het tarief voor deze twee uur durende avond is 39,- euro. Alle deelnemers krijgen dan de Hypnotiseren Kan Je Leren DVD (35,- euro in elke (internet)boekwinkel) gratis. Inschrijven is 100% veilig want je kan altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos annuleren als er onverhoopt iets tussenkomt. Voor meer informatie, de gratis hypnose demonstratievideo van de Hypnotiseren Kan Je Leren DVD of het inschrijfformulier, ga je naar:

De Hypnotiseren Kan Je Leren Avond

met vriendelijke groet,

The Institute of Unconventional Wisdom – onconventioneel beter

Joost van der Leij

P.S.

Normaal gesproken maak ik dan nu reclame voor de Hypnotiseren Kan Je Leren DVD, maar de waarheid is dat we daar nog maar één doosje van hebben en dat ik ze weer moet laten bijdrukken. Alleen zit ik nu Engeland om Engelse, Spaanse en Noorse NLP trainers meer over NLP te leren. Dus de eerste 25 bestellingen kunnen we nu leveren, maar de rest volgt dan pas over een maand:

Hypnotiseren Kan Je Leren DVD