Neurogram Workshop

Het Neurogram, de neurologische versie van het Enneagram

Het Neurogram, de neurologische versie van het Enneagram

Het Neurogram® is de neurologische versie van het Enneagram. Wanneer je aan persoonlijkheidstypering doet, dan is het uitermate belangrijk dat je werkt met een dynamisch systeem. Want bij een statisch systeem voor persoonlijkheidstypering heb je het probleem dat iemand de ene keer type X is en een volgende keer type Y. Wat je wil is een systeem voor persoonlijkheid dat altijd onder alle omstandigheden op het juiste persoonlijkheidstype uitkomt.

Het Enneagram, en in het verlengde daarvan dus ook het Neurogram®, is het enige systeem dat de persoonlijkheid dynamisch in kaart brengt. Het Enneagram laat zien dat als je stresst de negatieve kant van je karakter naar boven komt en wanneer je ontspant de positieve kant van je karakter tevoorschijn komt. Bovendien laat het Enneagram heel goed zien onder welke omstandigheden je mazzel afdwingt en onder welke je pech aantrekt. Met deze twee vormen van dynamiek verklaart het Enneagram je hele persoonlijkheid gedurende je gehele leven.

En waarom is het zo belangrijk dat een persoonlijkheidsleer daartoe in staat is? Het antwoord is dat dankzij modern neurowetenschappelijk onderzoek is gebleken dat onze persoonlijkheid volgt op de biologische hardwarestructuur van ons brein. Hoewel ons hele lichaam steeds met nieuwe cellen wordt ververst, blijft ons brein ons hele leven grotendeels hetzelfde. Want als je hersencellen zou gaan vervangen dan zou verloren gaan wat je hebt geleerd zoals bij dementie gebeurt en dat wil natuurlijk niemand.

Maar waarom dan het Neurogram® in plaats van het Enneagram? Het antwoord daarop is eenvoudig. Allereerst is het goed om vast te stellen dat het Neurogram® als twee druppels water op het Enneagram lijkt. Alleen staan de uitgangspunten van het Enneagram haaks op die van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Het is altijd een slecht plan om mensen twee dingen te leren die zo diametraal tegenover elkaar staan. Een goede trainer onderwijst dan ook nooit NLP en het Enneagram tegelijkertijd, want het onbewustzijn van de student krijgt dan zulke tegenstrijdige boodschappen dat dat onverstandig is. Gelukkig is NLP primair een manier om menselijk gedrag in kaart te brengen. Dus wat ik heb gedaan is al het menselijk gedrag waar het Enneagram over gaat op een NLP manier in kaart gebracht. Bovendien heb ik de nieuwste inzichten over hoe neurotransmitters in ons brein werken hieraan toegevoegd zodat je de meest moderne persoonlijkheidsleer hebt in de vorm van het Neurogram®. En dan gelukkig wel op zo’n manier dat het Neurogram® geheel compatibel is met NLP.

Mocht je je afvragen waarom het heel slim is om je het Neurogram® eigen te maken, dan is het antwoord dat je de volgende drie voordelen meekrijgt.

De drie grote voordelen van het Neurogram® je eigen maken:

  1. Je leert stresssignalen herkennen in je eigen gedrag nog voordat je de stress voelt zodat je in een heel vroeg stadium stress kan stoppen en vervangen door ontspanning.
  2. Je leert hoe je ervoor kan zorgen dat je veel minder pech in je leven krijgt en veel meer mazzel.
  3. Je leert de persoonlijkheid van andere mensen te herkennen en je krijgt dan meteen de beste handleiding hoe goed met deze andere type mensen om te gaan.

Programma Neurogram Workshop

Het programma van de tweedaagse Neurogram® workshop ziet er als volgt uit:

Dag 1, de ochtend: aan de hand van onze unieke subjectieve Bayesiaanse statistische persoonlijkheidstest ontdek je welk Neurogram® type het beste bij jouw gedrag past.

Dag 1, de middag: na de uitslag van de persoonlijkheidstest uit de ochtend te hebben behandeld, leer je alles over hoe je persoonlijkheid in elkaar steekt aan de hand van hoe neurotransmitters in jouw brein werken.

Dag 2, de ochtend: op dag twee beginnen we te leren hoe je het persoonlijkheidstype van andere mensen kan herkennen zonder een gehele test af te hoeven nemen. Vervolgens leer je hoe je dan het beste met andere mensen om kan gaan.

Dag 2, de middag: ‘s middags gaan we aan de slag met hoe je het Neurogram® specifiek kan gebruiken als coach en als trainer. Als coach leer je welke soort problemen mensen typisch hebben en wat daar de beste oplossingen voor zijn. Als trainer leer je hoe bepaalde types zich in een trainingsgroep gedragen en welke soort vragen ze stellen en wat voor antwoorden ze verwachten.

Hier zijn de logistieke details van de eerstvolgende editie van deze bijzondere Neurogram® training:

  • Data: 20 & 21 december 2016
  • Tijden: 10 tot 17 uur (kan 30 minuten uitlopen)
  • Locatie: De Groeiacademie, Stationsstraat 58A, 3110 Rotselaar België
  • Tarief: 195,- euro inc. BTW

Inschrijven voor dit evenement is 100% veilig want je kant altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren. Alle deelnemers krijgen de gratis DVD set “De Essentie van het Enneagram” ter waarde van 97,- euro en mijn boek “Het Neurogram: je persoonlijkheid neurologisch verklaard met het Enneagram” ter waarde van 16,25. Wanneer je je wilt inschrijven, vul dan het onderstaande formulier in:

[insert form]