De NLP Coach Practitioner is mijn reguliere NLP Practitioner waarbij het accent ligt op coaching en het helpen van andere mensen. Tegelijkertijd is deze NLP Practitioner opleiding heel goed voor mensen die vooral zelf willen groeien. Want voordat je iemand anders kan helpen dien je namelijk eerst NLP op jezelf toe te passen.

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. De reden om aan NLP te gaan doen, is voor veel mensen dat zij met NLP:

 1. Beter in staat zijn om met hun authentieke emoties om te gaan (Neuro)
 2. Beter leren communiceren met andere mensen (Linguïstisch)
 3. Beter weten wat zij met de rest van hun leven gaan doen en een toekomst vol succes krijgen (Programmeren)

Je bereikt dit omdat je met NLP je onbewustzijn traint in de vier taken van het onbewuste, namelijk:

 1. Goede beslissingen nemen
 2. Goed leren omgaan met wat je voelt, verbeeldt en denkt
 3. Goed communiceren om te verhelderen en om andere mensen positief te beïnvloeden
 4. Je korte en lange termijn doelen onbewust te bereiken.

Naast deze belangrijke onderdelen van NLP leer je ook alle standaard NLP onderdelen die je op alle andere plekken tegenkomt zoals ankeren, metamodel, Miltonmodel, rapport maken, tijdslijnen, schwisshhh. Je krijgt dan ook na het voltooien van deze NLP opleiding het Licensed NLP Practitioner™ certificaat, wereldwijd het meest geaccepteerde NLP diploma. Maar anders dan je elders tegenkomt, zijn bij mij deze middelen geen doel op zich. Bij mijn NLP Practitioner leer je hoe je deze middelen gebruikt om je eigen leven vorm te geven en andere mensen bij dat zelfde proces verder te helpen.

Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij

Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij

Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen voor mijn NLP opleiding kiezen. Naast andere belangrijke redenen zoals dat ik de enige Nederlandse NLP trainer ben die op een top 100 universiteit NLP geef, dat ik heel dicht bij Richard Bandler sta, de oorspronkelijke bron van NLP en dat ik dankzij mijn achtergrond als academische filosoof NLP goed kan onderbouwen.

Het programma van de NLP Coach Practitioner bestaat uit vier blokken van drie dagen, namelijk:

 1. Je brein goed leren gebruiken.
 2. Goed leren communiceren en hypnotiseren.
 3. Je toekomst voor succes programmeren.
 4. Het opbouwen van je NLP Coachingspraktijk.

Blok 1: Je brein goed leren gebruiken

In dit blok leer je de vier belangrijkste basistechnieken van NLP, namelijk:

 1. De gevoelsomdraaitechniek om nare gevoelens te stoppen en te vervangen door goede gevoelens.
 2. De zwart/wit terugspoeltechniek om ellende uit het verleden te neutraliseren en zorgen over de toekomst weg te nemen en te vervangen door een toekomstvisie die rust en vertrouwen uitstraalt.
 3. Vijf technieken om te stoppen met piekeren en in plaats daarvan constructief te denken.
 4. De goede beslissingstechniek om ervoor te zorgen dat je vanaf nu alleen maar goede beslissingen neemt.

Je begrijpt dat wanneer je dit bij mij hebt geleerd, dit niet alleen voor veel persoonlijke groei zorgt, maar ook precies is wat je als life coach nodig hebt om andere mensen te helpen.

Blok 2: goed communiceren en hypnotiseren

In dit blok leer je de twee communicatiemodellen van NLP:

 1. Het metamodel om heel zuiver te communiceren. Wanneer je het metamodel je eigen maakt, dan train je je onbewuste om heel duidelijk te maken wat je bedoelt en bij de ander te horen wat hij over het hoofd ziet, verkeerd uitlegt of te veel generaliseert.
 2. Het Miltonmodel om mensen positief te beïnvloeden. Wanneer je je onbewustzijn hebt getraind om de hypnotische taalpatronen te gebruiken, dan merk je daarna dat je woorden veel meer invloed op andere mensen hebben.

Naast deze twee communicatiemodellen leer je in dit blok ook hoe je mensen hypnotiseert. Op die manier kan je ook gebruik maken van hypnose bij je coaching en het helpen van andere mensen.

Blok 3: Je toekomst programmeren voor succes

Ons brein doet wat het heeft geleerd. In blok 3 leer je ontdekken hoe je onbewustzijn in elkaar steekt en is georganiseerd. Daarnaast leer je dan hoe je je onbewuste vervolgens optimaliseert zodat je brein nog beter werkt. Tenslotte leer je hoe je je brein optimaal kan gebruiken voor het verwezenlijken van je doelen.

Tijdens dit blok leer je dan ook:

 1. Ankers gebruiken voor snelle veranderingen en het oproepen van goede gevoelens.
 2. Het oplossen van negatieve rotsvaste overtuigingen die je belemmeren in je ontplooiing als mens.
 3. Een negatief zelfbeeld laten verdwijnen en vervangen door een positief zelfbeeld met veel eigenwaarde en houden van jezelf.
 4. Hoe je een dertigjarenplan voor jezelf maakt en je onbewustzijn vervolgens programmeert om deze grote droom te realiseren.

Blok 4: Je eigen NLP coachingspraktijk opbouwen

Zoals gezegd alles wat je leert in de eerste drie blokken pas je eerst op jezelf toe om zelf verder te groeien. Voor die mensen die als coach aan de slag willen, zijn het tegelijkertijd de ideale tools om mensen verder te helpen. Zelf heb ik meer dan 500 mensen gecoacht en allemaal met de bovenstaande NLP technieken en communicatiemodellen. Kortom, met de NLP Coach Practitioner krijg je alles wat je nodig hebt om als NLP coach te starten of je bestaande coachingsvaardigheiden uit te breiden met concrete technieken waar cliënten meteen beter van worden.

In dit blok leer je dan ook:

 1. Het supersuccesvolle NLP coachingsformat van stichting NLP Kring zodat je precies weet hoe je als NLP coach iemand uit de problemen helpt.
 2. Hoe je NLP Branding gebruikt om mensen de reden te geven waarom ze met jou als coach in zee dienen te gaan in plaats van met een ander.
 3. Hoe je NLP Marketing gebruikt om ervoor te zorgen dat je ook genoeg mensen bereikt om daadwerkelijk klanten te vinden voor jouw coachingspraktijk.
 4. Hoe je NLP Sales gebruikt om ervoor te zorgen dat je andere mensen helpt een goede beslissing te nemen voor de juiste coach die hen verder helpt.

Met deze NLP Coach Practitioner leid ik al meer dan tien jaar de beste NLP coaches en trainers van Nederland en België op. Mijn coachingsnetwerk omvat dan ook al meer dan honderd professionele NLP coaches en trainers. Elk jaar verwijs ik weer veel van mijn klanten door naar de door mij opgeleide NLP coaches en trainers. Dat kan ook omdat dankzij het statistische onderzoek dat we doen ik precies weet hoe goed de door mij opgeleide NLP coaches en trainers zijn.

Kortom, alle redenen om, wanneer je overweegt met NLP aan de slag te gaan, eerst een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek met mij te hebben. Omdat mijn NLP opleiding meer dan andere NLP opleidingen je leert hoe je mensen bereikt, raakt en krachtig beïnvloedt, wil ik eerst van tevoren weten dat mensen met de juiste intenties mee doen aan mijn NLP opleiding. Om die reden is er geen openbare inschrijving, maar is de eerste stap naar meedoen met mijn NLP opleiding, het aanvragen van het gratis verkennende gesprek. Het verkennend gesprek kan telefonisch of we spreken af om elkaar te ontmoeten en een en ander nader te bespreken bij een kopje koffie. Dus, wil je met NLP aan de slag, vraag dan meteen het gratis verkennende gesprek aan met het onderstaande formulier.