Ha Joost,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je uiteraard een Ubersuccesvolle dag toe (verandert jouw computer dat woord Uber ook steeds in puber?) en vind het jammer dat ik je boekpresentatie/feestje moet missen vandaag.

Toch wil ik je op je verjaardag even laten weten hoe dankbaar ik je ben. In 2012 heb ik de Master NLP bij jou gedaan en het blijft me iedere dag goede dingen opleveren. Je hebt weleens gezegd dat je het op prijs zou stellen wanneer we onze feedback over de Master opleiding met je zouden delen en eigenlijk weet ik ook geen ander verjaardagscadeautje (wat moet je iemand die bij de Librije uit eten gaat en feestjes aan het Vondelpark geeft nou nog geven?) dan mijn waardering voor jou en de opleiding.

Eerlijk gezegd had ik me geen betere trainer kunnen wensen en zou ik iedereen aanbevelen de opleiding bij jou te volgen. Hoewel ik altijd al genoot van die weekenden in de Roos, besef ik pas achteraf hoe ingenieus en effectief je manier van trainen is. Door middel van je verhalen die je volledig op je publiek wist af te stemmen hebben we onbewust zoveel belangrijke boodschappen meegekregen. Fantastisch hoe je zelden een direct antwoord gaf, maar altijd in de vorm van een verhaal waarin het antwoord verscholen lag, zodat ieder individu eruit kon halen wat voor hem/haar van toepassing was. Waarschijnlijk heb ik lang niet alle lagen van die boodschappen begrepen, maar regelmatig bekroop me het gevoel dat een boodschap speciaal voor mij bedoeld was. Volgens mij moet iedereen dat bij tijd en wijle hebben gedacht.

Beetje bij beetje kom ik erachter hoeveel we onbewust hebben geleerd tijdens de Master. Elke keer als mensen me benaderen met hun problemen of wanneer ik mensen coach, glijden de juiste vragen, verhalen of wijze woorden ineens als vanzelf (zonder te schudden!) uit mijn mouw. Waar ik vroeger alle problemen (en vooral andermans problemen) hardnekkig uit de weg ging, ben ik nu juist blij als mensen bij mij komen. Ik geloof nu ook echt iets voor ze te kunnen betekenen. Uiteraard moet ik nog heel veel ervaring opdoen en heb ik een lange leerweg te bewandelen, maar ik heb het gevoel dankzij jouw manier van trainen in heel korte tijd een solide basis te hebben meegekregen.

Wat mezelf betreft heb ik vooral geleerd echt te ontspannen en daardoor ook meer te genieten. Als levensgenier holde ik van de ene activiteit naar de andere zonder ergens bij stil te staan of er daadwerkelijk van te genieten. Ik was alweer aan het fantaseren over het volgende wat ik wilde gaan doen. Nu ben ik in staat op elk moment te ontspannen en heb ik ontdekt dat die ontspanning een hele positieve invloed heeft op mijn diabetes (type 1) en gewicht. Sinds de hypnose heb ik veel minder insuline nodig en ben ik zo’n 10 kilo lichter. Ik denk dat ik regelmatig te veel adrenaline in mijn lijf had. Adrenaline is een hormoon dat de bloedsuiker doet stijgen. Ik las ergens dat het ook wel het vecht- of vluchthormoon wordt genoemd. Zeer toepasselijk want in vluchten was er ik zeer bedreven! Inmiddels kan ik mezelf hypnotiseren en ben ik veel meer ontspannen en daardoor gezonder en geconcentreerder.

Heel erg bedankt Joost!

Hartelijke groet,
Sanne