NLP Mini Conferentie NL met Kate Benson

NLP Master Trainer Kate Benson

NLP Master Trainer Kate Benson

Een van de meest bijzondere ervaringen die ik en vele met mij hebben gehad binnen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) was het grote NLP congres van The Society of NLP® in 2012 in het Hilton Hotel Amsterdam. Door omstandigheden gaat het nog lange tijd duren voordat er weer zo’n groot NLP congres wordt georganiseerd. Om dit tijdspad te versnellen en ondertussen te onderzoeken of er gezonde alternatieven zijn, organiseer ik nu de NLP Mini Conference.

Omdat de NLP Mini Conferentie zo’n groot succes is, vindt elk jaar wel een editie plaats. Kate is de International Director for Education van The Society of NLP®. Deze NLP Mini Conferentie duurt twee dagen. De eerste dag staat in het teken van hoe je NLP gebruikt voor het oplossen van problemen, het helpen van andere mensen en NLP coaching. De tweede dag staat in het teken van wat voor bijzondere ervaringen je met NLP en hypnose kan krijgen. Hier is het programma in detail:

Dag 1 NLP Mini Conferentie (17-9-2022): met NLP jezelf en andere mensen helpen

Sessie 1 (9-13 uur): problemen oplossen met NLP voor jezelf en anderen met Joost van der Leij

NLP is het meest bekend om hoe je er allerlei psychische problemen mee kan oplossen. Of het nu gaat om stress, woede, verdriet of angst of allerlei aanverwanten problemen als burn-out, overspannen, depressie of fobie, bij veel mensen werkt NLP prima om snel en effectief deze problemen op te lossen. De afgelopen jaren heb ik veel statistisch onderzoek gedaan hoe goed NLP op dit vlak werkt. En wat blijkt? Bij mensen die de afgelopen 1000 dagen gemiddeld meer dan 800 probleemdagen hadden, is 80.3% in staat om binnen enkele weken met NLP het aantal probleemdagen te halveren.

Tegelijkertijd betekent dat dat er ook een percentage mensen is waarbij NLP niet meteen goed werkt. Gelukkig is er een aantal gemakkelijke NLP technieken waarmee je kan testen hoe waarschijnlijk het is dat NLP werkt. Deze NLP technieken zijn zo eenvoudig dat je in een paar uur kan ontdekken hoe goed ze werken. Juist omdat wanneer NLP werkt dat heel snel te merken is, is het zo slim om als je ergens last van hebt eerst uit te zoeken hoe snel je die problemen met NLP op kan lossen.

Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere mensen. Wanneer je als coach of in een andere hoedanigheid met mensen werkt, dan zijn deze eenvoudige NLP technieken heel handig om te testen hoe gemakkelijk de coachee in staat is om te veranderen. Kortom, of je nu NLP voor jezelf wil gebruiken of om andere mensen te helpen, in deze ochtendsessie leer je de basis hiervoor. Je leert in deze sessie:

 • negatieve gevoelens zoals stress, woede, verdriet of angst te stoppen en te vervangen door positieve gevoelens van ontspanning, rust, warmte en zelfvertrouwen;
 • ellende uit het verleden neutraliseren;
 • zorgen over de toekomst weg te nemen en te vervangen door een toekomstbeeld dat vertrouwen geeft;
 • stoppen met piekeren en in plaats daarvan constructief te denken.

Sessie 2 (14-18 uur): Kinderen ondersteunen met NLP met Kate Benson

Kate Benson is de internationale expert op het gebied van NLP en kinderen. Of het nu gaat om ouders die beter met hun kinderen willen omgaan, leraren die beter met hun leerlingen willen werken of coaches die kinderen uit de problemen willen helpen, Kate heeft voor deze situaties de beste NLP strategieën.

Tijdens deze sessies leer je precies waar kinderen qua NLP hetzelfde zijn als volwassen (of beter gezegd waarom volwassen vaak net kinderen zijn), maar ook waar er belangrijke verschillen zijn tussen kinderen en volwassenen. Je leert in deze sessie:

 • hoe help je met NLP kinderen beter te leren;
 • hoe zorg je ervoor dat je met NLP kinderen een beter zelfbeeld geeft;
 • hoe helpt NLP kinderen bij het verwezenlijken van hun doelen;
 • hoe kan NLP kinderen helpen om socialer te worden;
 • hoe ondersteunt NLP kinderen om mentaal en fysiek gezond te blijven.

Voor een uitgebreide beschrijving van het werk van Kate Benson, ga je naar de speciale website die ik daarvoor heb gebouwd: NLP Kind.

Dag 2 NLP Mini Conferentie (18-9-2022): bijzondere ervaringen met NLP

Sessie 3 (10-13 uur): NLP en energie met Kate Benson

Kate is vooral bekend vanwege haar werk met NLP en kinderen. Tegelijkertijd heeft Kate nog een geheime kant. Zij is al 22 jaar lid van een Westere Mysterieschool. Geinspireerd door NLP Magick is Kate nu voor het eerst in haar leven bereid om iets uit de doeken te doen over wat voor bijzondere ervaringen zij met NLP in staat is om te produceren. Dit is een sessie waar ik persoonlijk zelf ook zeer naar uitkijk!

Energie is een vaag begrip. Er is natuurlijk energie in de vorm van bijvoorbeeld benzine. Maar er is ook een soort psychologische energie. Soms hebben mensen minder energie en op andere momenten heb je weer meer energie. Meestal is het lastig de vinger erop te leggen wat je nu de ene keer weinig en de andere keer juist veel energie geeft. Het wordt nog interessanter wanneer je je beseft dat er mensen zijn die energie bij je weghalen en mensen zijn waar je energie van krijgt. Van mij is bijvoorbeeld bekend dat ik mijn vrienden goed selecteer aan de hand van de vraag of ik energie van ze krijg. Maar het gaat nog verder. Sommige locaties, kleding of voorwerpen voelen goed aan terwijl andere misschien minder goed aanvoelen.

Tijdens deze sessie gaat Kate aan de slag met hoe je energie meer op een NLP manier kan opvatten. Wat zijn bijvoorbeeld de submodaliteiten van energie? (Voor niet NLPers: submodaliteiten is de naam van een onderdeel uit NLP dat je die dag leert.) Je leert in deze sessie:

 • ontdekken hoe je jezelf meer energie kan geven;
 • hoe voel je de energie die je van een ander krijgt aan;
 • wat merk je op van de energie van locaties, voorwerpen en andere niet-levende dingen.

Sessie 4 (14-17 uur) NLP Magick met Joost van der Leij

Als het gaat om spiritualiteit is er vaak veel aandacht voor Oosterse spiritualiteit. Tegelijkertijd hebben we ook in het Westen een spirituele traditie die millenia oud is. In de kern is NLP een methode om menselijk gedrag in kaart te brengen. Meestal wordt NLP gebruikt om in kaart te brengen (a) hoe je mensen uit de problemen helpt met NLP (het onderwerp van dag 1 van de NLP Mini Conferentie), (b) communicatie of (c) sales. Wat ik heb gedaan, is tal van verschillende ontwikkelingsprogramma’s van allerlei magische clubjes onderzocht en vertaald naar slimme NLP. Met name gaat het dan om de Tao, de Kabbalah en Yoga. Dat geheel is NLP Magick geworden.

Tijdens de ochtendsessie van dag 2 van de NLP Mini Conferentie krijg je de kern van NLP Magick. Dat wil zeggen, je leert hoe je je ware wil ontdekt aan de hand van de boom des leven uit de Kabbalah en je leert de Kabbalistische energiecentra in je lichaam te activeren. Nergens gaan we er bij NLP Magick vanuit dat dit allemaal “echt” is. Waar het om gaat is dat je met NLP en hypnose bijzondere ervaringen krijgt. Je leert in deze sessie:

 • het magische ontwikkelingspad om je ware wil te ontdekken;
 • de vier soorten van spiritualiteit;
 • hoe je de vijf energiecentra in je lichaam activeert zodat je meer jezelf wordt, beter communiceert, meer liefhebt, meer uit je vingers komt en je met beide voeten op de grond staat.

Alle sessies zijn prima te volgen voor mensen die geen of weinig ervaring met NLP hebben. Voor mensen die al meer ervaring hebben met NLP is sessie 1 waarschijnlijk een herhaling van zetten, tenzij je NLP buiten The Society of NLP® hebt geleerd. Maar sessies 2, 3 en 4 zijn geheel nieuw voor je en een belangrijke toevoeging aan wat je al van NLP weet. De logistieke details zijn als volgt:

 • Trainer: Licensed NLP Master Trainer & VU-university certified OBM trainer/coach Joost van der Leij & Kate Benson, international director for education of The Society of NLP
 • Aantal dagen: 9
 • Data: 17 & 18 september 2022
 • Tijden: 10 tot 17 uur
 • Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
 • Tarief: 97 euro per dag, 150 euro voor beide dagen.
 • Alle deelnemers krijgen een maandabonnement op NLPflix kado.
 • Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren.

Wanneer je mee wilt doen, is het het mogelijk om elke dag los te bestellen of allerbei de dagen. Alle deelnemers van dag krijgen een maandabonnement op NLPflix gratis bij deze Mini NLP Conferentie. Op die manier kun je later alles nog eens terugkijken op video.  Kortom, wanneer je mee wilt doen aan de NLP Mini Conferentie, schrijf je dan meteen in door het onderstaande formulier in te vullen:

We respect your email privacy